FreelanceSeminar 2017

  Freelancer og Fremtiden

Foto: My Bergholt

Musikken fredag og lørdag aften

Neil Young og Bob Dylan

Sange og historier af og om Bob Dylan og Neil Young

 

Iørefaldende smukke sange - men også vrængende, rå og decideret protestsange, der med lidt god vilje har ændret verden - har gjort Bob Dylan og Neil Young til to af de vigtigste rockmusikere overhovedet, ja den ene har netop fået Nobelprisen i litteratur.

 

Begge kunstnere har skrevet deres bedste sange på en akustisk guitar - og måske med lidt mundharpe ind over, men ellers helt enkelt, så selve sangen og historien står tindrende klar.

Det er sådan Carsten Rønnest og Michael Christophersen på skift vil fortolke Neil Young og Bob Dylan fredag aften efter Peter Øvig har været på scenen.

Fredag aften:

Carsten Rønnest:

Jeg har jeg altid haft et blødt punkt for Crosby Stills Nash & Young, der for mig er lyden af frihed. Jeg elsker tankerne bag teksterne, at der med 3 linier kan fortælles en hel historie. Feks fortælling om sydstaternes slaveri. Skyldfølelsen over Crazy Horse guitaristen Danny Whitten’s død. Kurt Cobains selvmordsbrev.

Godfather of grunge, skovmandsskjorter, og f.eks en linie jeg aldrig har kunne slippe ”A greedy man never knows, what he’s done”. Og selvfølgelig om helt almindelige mennesker, som servitricen Neil Young formår at ophøje til ikon status, og meget meget mere.

Michael Christophersen:

Jeg plejer at have et band - BANDDYLAN - til at hjælpe mig, så jeg er meget spændt på hvordan det bliver at skulle klare den alene. Men det skal nok gå, for jeg er jo sammen med Bob Dylan, og hans univers lever i mig. Historier om enøjede bedemænd, om at bliver overrumplet af seksuel tiltrækning, om umulig kærlighed, hadet til den man troede man elskede….mystiske historier med religiøse undertoner hvor gud måske gemmer sig lidt for godt, osv.

Dylan har skrevet 800 sange, de fleste denne aften vil komme fra albummet “ Blood on the tracks” fra 1975, men det er et godt sted at starte, for denne plade er en af hans bedste. Selv har jeg først for nyligt lært den at kende.

 

Edvard Brandes Jam - vi holder aldrig kæft !

 

Edvard Brandes Jam - opkaldt efter Politikens notoriske kulturkriger og slagsbror Edvard Brandes (1847-1931), har i 2016 spillet over hele landet fra Allinge på Bornholm, til Tisvilde i Nordsjælland og Halmtorvet i København.

 

Edvard Brandes Jam blev dannet for tre år siden og har det seneste årstid for alvor fået vind i sejlene.

 

Endnu er ingen gået fra en koncert med Edvard Brandes Jam uden følelsen af at være blevet bevidstgjort, godt underholdt og styrket i klassekampen.

 

Edvard Brandes Jam spiller en blanding af amerikansk folkemusik og dansksproget politisk rock. Materialet spænder fra Røde Mor og Leonard Cohen til Sebastian, fra Lone Kellermann til Ulige Numre.

 

Per Munch, Henrik Vesterberg, Kristian Corfixen, Nikolaj Vinten, Gudrun Marie Schmidt, Mette Guldagger er Edvard Brandes Jam, Politikens turnerende husorkester.

 

Foto af Edvard Brandes Jam: Jens Dresling, Polfoto

 

 

Foto: Martin Kurt Haglund