Freelancer over alle grænser

Foto: Thomas Arnbo

 FreelanceFestival 2018

Musikken fredag og lørdag aften

Tobias Trier

 

 

 

Hverdagslivet på vrangen – rent musikalsk

 

Sangeren, komponisten og sangskriveren Tobias Trier har for længst slået sit navn fast som trubadur og entertainer på den danske musikscene.

Fredag aften på FreelanceFestivalen bliver du derfor inviteret til en times tid i selskab med en mand, der både kan få latteren til at rulle, fødderne til at trippe og en enkelt tåre til at trille. På den underholdende og rørende måde, naturligvis.

En akustisk solokoncert med Tobias Trier er nemlig en både intens, følsom og morsom musikalsk oplevelse. Hans tekster om den moderne mands lyster, længsler og kvaler bliver serveret tilsat iørefaldende melodier og en god portion finurlighed. Han har et improvisationstalent, som han folder ud, både når han i små stand-up-seancer kæder sangene sammen, og når han med input fra publikum tryller sangtekster frem på scenen. Men først og fremmest er han en fremragende musiker og entertainer, hvis sangkatalog indeholder alt fra rock, jazz, vise, hiphop til latin.

Tobias Trier debuterede med ”Bag de blå persienner” i 2000. I alt har han udgivet 7 album, hvoraf det seneste hedder ”Tyfon” og udkom i februar 2017.

 

 

Fredag aften:

Foto: Karin Rørbeck

Henk Hoochie Koo

Lørdag aften:

Fotograf: Suzan Desezar

 

 

Henk’s Hoochie Koo er et tight, sammenspillet og swingende band, der spiller kendte og ukendte klassikere fra fem årtier – men i nye og overraskende arrangementer.

Sådan har du aldrig hørt dem før:

John Mayer, Ray Charles, U2, Joe Cocker, The Doors, Credence Clearwater Revival, Duffy, Santana og B.B. King er blandt de kunstnere, der bliver taget under kærlig behandling af Henk’s Hoochie Koo.

Bandets musikere er dels gamle venner fra 1980’ernes Århus – den gang Danmarks ubestridte musikhovedstad – og nye legekammerater fra København og USA, der har fundet sammen for at skabe et rootsy, råt og råswingende lille band, der både kan lyttes og danses til.

I front står den jazzede hollandske sanger Henk Kuipers, der med sine lyse, soulede stemme både mestrer ballader, blues og rocksange.

Henks gamle samarbejdspartner fra Århus, Stefan Borum på keyboard, lægger brede harmonier og lækre detaljer ind i melodierne, og leverer en perlerække af soli på både orgel og piano.

Bandets tredje århusianer, Jørgen Laurvig, har dyrket alt fra sigøjnerjazz og flamenco til westcoast og heavy metal på guitar, og trækker på hele repertoiret i Henk’s Hoochie Koo.

Bunden lægges af københavneren Ulrik Sunesen, der med sikker hånd og sumpet lyd passer bassen.

På trommer amerikanske Jason Bedard, der med kant og skæve indfald holder gryderne i kog og sikrer dynamik og swing.

 

 

Bluesy, groovy rock’n soul med nerve

Foto: Martin Kurt Haglund